keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Meringue


Tänään tuli pitkästä aikaa 'leivottua', vaikka tuskin marenkikakun tekemistä voi leipomiseksi kutsua. Olen aina tykännyt tehdä kaikenmaailman kakkuja ja makeita jälkiruokia. Viimeksi tein jouluksi sokerikakun. Nyt päätin ensimmäistä kertaa tehdä marenkia ja se onnistui ! Olen aika yllättynyt, että sain sen onnistumaan. Tai ainakin joskus olen kuullut, että se menee helposti pilalle.




Marenki

5 munan valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja

Laitoin tuohon ohjeen millä tein oman marenkini, jos joku haluaa myös kokeilla. Uunissa se oli hieman vajaa 2 tuntia (125 astetta, alin taso). Tein marenkikakkuni vähän Pavlovan kakku tyylillä, jätin sen hieman matalammaksi keskeltä. Täyte menee sitten tuohon keskellä olevan koloseen. Olen ajatellut laittaa siihen hieman sitruunatahnaa ja päälle reilusti kermavaahtoa ja mariannerouhetta. En tiedä lopputuloksesta, mutta toivoisin sen olevan hyvää ja syötäväksi kelpaavaa. Toivottavasti maistelijat ovat armeliaita tuomiossaan ! Jos ihmiset tykkäävät tästä, niin voisin väkerrellä samanlaisen kakun synttäreiksi. Ei meinaan mene montaakaan euroa aineksiin.

5 kommenttia:

  1. Jos teet macaron-leivoksia jossain vaiheessa, niin lähetä mullekin! :D

    VastaaPoista
  2. En tosiaan tiennyt, että marenkikakussa olisi noin iisit ainekset, ja vieläpä sait sen tosi hyvin näemmä onnistumaan! Koska oon itekin tuota kuullut, että marenki jotenkin vaikea tehdä...? Voisi kokeilla hurjuuttaan itsekin tuommoista. Varmasti tulloo hyvää noilla täytteilläs! I mean, mikä vois mennä vikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin ajattelin just tuolla tyylillä. Mikä voisi mennä vikaan.. yleensä meinaan kaikki makea on hyvää. Ainakin tähän asti ollut. :D ja sit se sitruunatahna oli mukavan kirpsakkaa (saatoin vähän maistaa etukäteen), niin ehkei tuo kakku ole sitten liian makeaa.

      Siinä ohjeessa tuo sokerin lisääminen neuvottiin niin, että ensin tehtiin valkuaisista semmosta hötövaahtoa, voimakkaasti sekoittaen lisättiin puolet sokerista (ohuena nauhana) ja sen jälkeen loppusokereihin sekoitettiin perunajauho ja lisättiin myös ohuena nauhana ja voimakkaasti sekoittaen. Itse koneella "vatkasin" ton vaahdon niin meni nopsaa !

      Poista
    2. Niin joo, ja jossain luin, että marenkivaahto olisi hyvä vatkata metallikulhossa, koska muoviseen saattaa jäädä rasvaa vaikka sen pesisi. Ja, että munien tulisi mielellään olla huoneenlämpöisiä. Ei nuo mun munat kauheen huoneenlämpösiä olleet, vaikka otin ne jääkaapista pois jonkin aikaa ennen niiden vaahdottamista. Tiedä sitten, ihan hyvin se onnistui hieman kylmilläkin munilla. :D

      Poista